Keskustelu- ja pohdintatehtäväKurssin alkuosan ajan tehtävänä oli seurata mediaa ja etsiä mielenterveyteen ja mielisairauksiin liittyviä uutisia.

MENEILLÄÄN:
Osallistu keskusteluun kysymyssivun Discussion-välilehdellä (luo tunnus keskusteluun pääsyä varten).

Vaihe 1: Tee kysymyksiä löytämiesi uutisten perusteella. Kirjoita kysymyksesi kysymyssivulle.
Vaihe 2: Keskustelu kysymyssivun Discussion-välilehdellä (käytä sähköpostissa saamaasi tunnusta tai luo oma tunnus ohjeen mukaan).
Vaihe 3: Valitse omista uutisistasi yksi ja kirjoita siihen vastineena lyhyt yleisönosastokirjoitus (kuvitteellisena julkaisupaikkana Helsingin Sanomat). Käytä yleisönosastokirjoituksen aineistona uutisen lisäksi edellisellä viikolla käytyä verkkokeskustelua sekä oppikirjaasi ja muita lähteitä. Liitä kirjoituksesi tälle sivulle alle tai lähetä opettajalle sähköpostilla. Otsikoi ajatuksia herättävästi, allekirjoita nimikirjaimillasi (opettaja tunnistaa kirjoittajan).

Kirjoittaminen tapahtuu klikkaamalla Edit This Page sivun oikeassa ylälaidassa ja tallettamalla teksti Save. Jokaisesta tallennuksesta syntyy versiohistoriaan sivu, joten et voi tuhota vahingossa mitään. Katso lyhyt ohjevideo (1:40 min, äänet päälle) Ota yhteys opettajaan, jos tulee ongelmia.

Liitä yleisönosastokirjoituksesi tähän alle...
Helsingin Sonomissa käsiteltiin masennusta ja kuinka kalliimpi Suomelle. Artikkelin mukaan masennus johtuu huonosta hyvinvoinnista, työkyvyttömyseläkkeistä ja masennuslääkkeiden käytöstä. Masentuneelle ihmiselle kaikki ei merkitse mitään. Hän on väsynyt ja uneton. Hän syyttää epäonistumisensä itsestään, vaikka elämään kuuluvat myös epäonnistumiset.